05
vr, mrt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0172 Hazerswoude-Dorp Cultuur & Uitgaan – De oorspronkelijke dat voor de Jaarmarkt Hazerswoude-Dorp stond gepland in de week van 24 t/m 29 augustus. Vanwege de corona-ellende is het nog maar de vraag of dit evenement wel doorgang kan vinden. Vooralsnog heeft men besloten om dit jaarlijks terugkerende feest met een week op te schuiven.

Of dat genoeg is, weet vooralsnog niemand, maar laten we hopen dat dit spektakel te beginnen op 5 september, gewoon door kan gaan doorgaan.

De kans is natuurlijk groot dat het evenement plaatsvindt in de nieuwe ‘anderhalvemetersamenleving’ en dus kan alles wel eens heel anders verlopen dan in andere jaren het geval is. Wordt het net zo gezellig als voorheen? 1,5 meter handhaven op een feestelijke jaarmarkt lijkt mij vooralsnog vrijwel ondoenlijk. Laten we hopen dat, mócht zo’n samenleving een feit worden, dat ook alle BOA’s een beetje normaal zullen doen en de week niet met hoge boetes zullen verknallen voor alle feestvierders.  We gaan het zien!

De jaarmarkt Hazerswoude-Dorp is vooralsnog een van de enige evenementen die na de laatste persconferentie van premier Rutte is verplaastst naar een datum ná 1 september. Festivals als de ‘Trekkertrek Familiedag’ (1 augustus), het ‘Wet ’n Wild Beachfestival’ (8 augustus) en het ‘Zomerspektakel aan het Meer’ (5, 6 en 7 juni), zijn dit jaar wèl afgeschaft en keren pas in 2021 terug.

Laten we hopen dat de jaarmarkt in Hazerswoude wèl doorgang kan vinden. De tijd zal het leren want, er is vooralsnog ook nog de Haagse voorwaarde dat onze man uit het torentje uiterlijk per 1 juni aangeeft dat er na 1 september weer evenementen mogen worden georganiseerd.
We gaan het zien!  

Foto: Vijverln

Reizen & Vakanties

Vitamines & Supplementen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok