05
vr, mrt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Goudse Stadsdichter Ruud terug in zijn Bodegraven 

0172 Bodegraven Kunst & Cultuur – Op 21 november om 20.30 uur staat Ruud Broekhuizen, voormalig stadsdichter van Gouda, op de bühne in het Bodegraafs Evertshuis met zijn voorstelling ‘Een Lege Plek’. Daarmee staat hij op vertrouwde grond. 53 jaar geleden werd hij geboren in het Bodegraafse ‘Borft’ , woonde er zijn hele jeugd op de boerderij van zijn  ouders aan de Zuidzijde, waar zij ouders en familieleden overigens nog steeds wonen.

“Ik vind het ontzettend leuk dat het Evertshuis mij heeft gevraagd om in Bodegraven te komen optreden,” aldus Ruud. “Het is toch een beetje thuiskomen. Ik kom nog vaak in Bodegraven omdat mijn ouders er nog wonen. Een echt cultureel huis zoals het Evertshuis nu was er vroeger nog niet. Fantastisch dat ik nu de gelegenheid heb om mijn voorstelling hier te mogen doen.”

Na enige omzwervingen in Amsterdam en de Krimpenerwaard woont Ruud sinds 2009 in Gouda. Tussen 2014 en 2016 was hij de Goudse stadsdichter; in januari 2020 publiceerde hij zijn tweede dichtbundel. Maar naast dichten is Ruud ook steeds meer gegrepen door theater. Zijn theaterprogramma is dan ook veel meer dan alleen maar poëzie.

“Ik treedt op met vier fantastische muzikanten. Dus er is muziek en zang, maar ik maak ook gebruik van video-animaties, foto’s en videofragmenten om mijn verhaal te vertellen.” Het verhaal begint als hij in het bos loopt en op een bizarre plek een zeer bijzondere man ontmoet. Ruud en deze oude man beginnen elkaar hun levensverhaal te vertellen en langzaam wordt duidelijk dat er in beide levens veel ‘lege plekken’ voorkomen. Een leegte door verlies en gemis. Samen gaan de mannen op zoek naar het antwoord op de vraag of zo’n lege plek niet juist heel goed is om weer door te kunnen leven.

‘Een Lege Plek’ is een avond vol poëzie, met zang en muziek . Met een video neemt Ruud de bezoekers mee in de fantasie van een woordkunstenaar en in de realiteit van alle dag; soms ontroerend, soms een aanklacht, soms klein en breekbaar en dan weer uitbundig. “Ik kan niet wachten om in Bodegraven op te treden met mijn mooie theatervoorstelling.”

Bron: Kijk op Bodegraven/Reeuwijk

Reizen & Vakanties

Vitamines & Supplementen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok