05
vr, mrt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0172 Bodegraven Natuur & Milieu - Het kap- en snoeiseizoen is weer aangebroken in Bodegraven-Reeuwijk. De gemeente controleert regelmatig de toestand van bomen. Ziekte, schimmels, zwammen en ouderdom kunnen een boom aantasten. Als een boom op een plek staat die erg laag ligt, kan die lage bodem instabiliteit veroorzaken. Hierdoor kunnen takken afsterven, kan de hele boom doodgaan en zelfs omwaaien.

Bij de laatste controle door een externe deskundige zijn er bomen gevonden die een veiligheidsrisico vormen en daarom gekapt of gesnoeid gaan worden. Door deze werkzaamheden uit te voeren voldoet de gemeente aan haar zorgplicht.

De meeste kap- en snoeiwerkzaamheden worden in de maanden januari tot maart uitgevoerd, door onze eigen gemeentelijke groendienst of door een groen-aannemer. Sommige bomen worden in de zomer gesnoeid. Uiteraard houden we rekening met het broedseizoen van vogels, want broedende vogels worden niet verstoord.

Dit seizoen worden ongeveer zestig bomen gekapt. Waar mogelijk worden er in het najaar bomen voor terug geplant. Uitgangspunt voor het planten van bomen blijft: de juiste boom op de juiste plek, investeren in de juiste groeiplaats en maximale biodiversiteit. Dit kan betekenen dat nieuwe bomen op een andere plek komen dan waar gekapt is.


Meer informatie
Heeft u vragen of maakt u zich zorgen over een boom van de gemeente? Doe een melding via www.bodegraven-reeuwijk.nl/melding-openbare-ruimte of 0172 522 522.

Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Reizen & Vakanties

Vitamines & Supplementen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok