11
za, juli

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0172 Alphen aan de Rijn Kunst/Cultuur – Wie jarig is trakteert en dat doet dus ook de Muziekschool in Alphen. Vanwege haar verjaardag nodigt de Nieuwe Muziekschool Alphen jong en oud uit om op 8 maart a.s. het ouderwetse ridderverhaal  van de ‘Josje en de draak’ bij te wonen.

Het wordt ongetwijfeld een prachtige theaterproductie, een voorstelling waarbij spel en muziek worden verzorgd door Aubrey Snell en Annette Schenk.

Muzikaal ridderverhaal
Wie kent het ridderverhaal niet dat er plotseling vlakbij een klein dorp een grote groene vuurspuwende draak zijn grot uitkomt. De draak bewaart zijn grot onder een waterval en dat komt natuurlijk heel slecht uit voor de bange bevolking die op deze manier niet meer bij hun enige waterbron kunnen komen. Josje wil daar een eind aan brengen en vraagt de Koning om toestemming om met de draak te gaan vechten. De Koning voelt daar helemaal niets voor. "Hoe kan een meisje zoals jij nou vechten, je bent niet stoer en sterk!" is zijn antwoord.
Ga dus maar gezellig naar de voorstelling en kom kijken en luisteren hoe een en ander afloopt.

Josje en de Draak is een muzikaal ridderverhaal dat wordt opgevoerd door twee saxofonisten die muziek spelen van onder andere Dufay, Tsjaikovsky, Purcell, Machault, Monteverdi, Prokofjev, Rimsky-Korsakov  en Van Bingen.

Meer informatie
De aanvang van de voorstelling is om 14:00 uur;
Kaarten zijn gratis;
Reserveren is gewenst. Raadpleeg hiervoor www.nieuwemuziekschoolalphen.nl.

Reizen & Vakanties

Vitamines & Supplementen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok