30
vr, okt

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0172 Alphen aan de Rijn Gezondheid - Op 2 maart 2020 is bij een inwoner van Alphen aan den Rijn een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.

Het coronavirus is met laboratoriumonderzoek, uitgevoerd door het Erasmus Medisch Centrum, aangetoond. Het gaat om een kind van 5 jaar, dat vorige week in Noord- Italië op vakantie is geweest. Het kind is na terugkomst van de vakantie niet naar school geweest, het zit in thuisisolatie. GGD Hollands Midden heeft de contacten van deze patiënt in kaart gebracht.

Contactonderzoek

Contacten van de patiënt worden momenteel door de GGD benaderd en krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus.

Besmettingen voorkomen

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen. Zij passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Information in English

Meer informatie

De meest recente informatie over het coronavirus vindt u op de RIVM-website

U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800 - 1351

Reisadviezen vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl

Reizen & Vakanties

Vitamines & Supplementen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok