05
vr, mrt

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0172 Alphen/Nieuwkoop Sport - Sportverenigingen in het Groene Hart die in financiële nood komen vanwege de corona-ellende, kunnen voor kassa-maatregelen bij hun gemeenten aankloppen. Of dit ook voor de rest van Nederland geldt, is bij het publiceren van dit artikel nog niet echt duidelijk; de verwachting is natuurlijk dat dit voor alle landelijke clubs gaat gelden.

Sportclubs in Alphen en Nieuwkoop kunnen vooralsnog rekenen op een behoorlijke financiële impuls van de lokale overheid. Alphen presenteerde een steunfonds van maar liefst € 2.5 miljoen, dat echter niet alleen bestemd is voor sportclubs, maar ook voor cultuur- en sociaal maatschappelijke organisaties. Nieuwkoop doet het weer anders en halveerde de huur van sportclubs.  

Voor wat hoort wat
Voor niks gaat de zon op en dat geldt helaas ook voor alle overheidsinstanties die zo vriendelijk zijn bedrijven en instanties financieel te helpen, maar daar wel de nodige voorwaarden aan stellen. Alphen is ook daar een voorbeeld van en stelt strenge eisen. Eerst moeten de clubs een beroep doen op landelijke steun waarna bij de gemeente kan worden aangeklopt.

De gemeente Nieuwkoop opende een lokaal steunfonds voor ‘maatschappelijke organisaties van vitaal belang’. Daar vallen ook sportverenigingen onder. Verder zijn huurders van binnensportaccommodaties gevrijwaard van het betalen voor gereserveerde en niet gebruikte uren. Verder geldt voor alle Nieuwkoopse organisaties dat zij (deels) hun subsidie voor afgelaste evenementen terugkrijgen als zij al voorbereidingskosten hebben gemaakt en worden legeskosten voor aangevraagde vergunningen teruggestort. Last but not least besloot de “Stichting Buitensportaccommodaties Nieuwkoop” (StiBuNi) voor buitensportverenigingen de huur voor 2020 te halveren en pas volgend jaar te factureren.

Reizen & Vakanties

Vitamines & Supplementen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok